In het laatste verkiezingsprogramma van Gemeente Belang Schoonhoven (GBS) stond:

“Gemeente Belang Schoonhoven onderscheidt zich van de andere partijen door goed te luisteren naar de wensen van de inwoners om te voorkomen dat hun belangen op de achtergrond raken of hun inspraak wordt genegeerd”.

Als voorbeelden uit het verleden kunnen worden genoemd: het verzet van inwoners van Schoonhoven-Noord tegen de komst van een groep arbeidsmigranten in het Wolfsongebouw en van inwoners in het oude centrum tegen de plaatsing van de muziektent in het centrum van Schoonhoven.  Gemeente Belang Schoonhoven heeft zich indertijd met succes tegen deze plannen verzet.

Een soortgelijk geval doet zich nu voor bij de voorgenomen plaatsing van de Waag voor het Cultuurhuis. Een grote groep inwoners ( 2200 handtekeningen) verzet zich hiertegen. De gemeente wil deze inwoners niet tegemoetkomen.
Gemeente Belang Schoonhoven blijft van mening dat er onvoldoende naar de inwoners van Krimpen a/d Lek, die de Waag op een andere locatie willen hebben, geluisterd is. Het is jammer dat er niet naar een andere locatie gezocht is. Het is te betreuren dat deze beslissing van de gemeenteraad zo’n verdeeldheid onder de plaatselijke bevolking brengt.