Vragen voor Commissie 2 t.a.v. Wolfson en de abri op de  Albert Plesmanstraat.

Vragen t.a.v. Wolfson.

In het Kontakt van dinsdag, 7 januari 2014 stond onder de kop “Nieuw plan voor “Hongarenpension”het volgende te lezen:

“Het uitzendbureau SRS doet een nieuwe poging om Hongaarse medewerkers te huisvesten in het Wolfsongebouw in Schoonhoven-Noord”

Extern adviseur Wim Reedijk werkt aan een plan met minder bewoners, intensief overleg met de buurt en een facelift voor de locatie.

Verder wordt dat plan beschreven.

Daarbij wordt vermeld dat een eerder voorstel van de wethouder in oktober 2013 door de Schoonhovense gemeenteraad was afgewezen.

Vraag 1
Is de wethouder op de hoogte van dit nieuwe plan?

Vraag 2
Hoe verhoudt dit nieuwe plan zich met de afspraken die de wethouder met de gemeenteraad gemaakt heeft?

Vragen t.a.v. abri Albert Plesmanstraat.

In de Albert Plesmanstraat staat op de hoogte van De Krullevaar een abri die er als een bouwval bij staat. Deze abri wordt door veel inwoners in Schoonhoven-Noord gebruikt als ze met de bus mee willen.

De gaten op het dak zijn door middel van een houten noodvoorziening gerepareerd, hetgeen een slordig gezicht blijft, daar de gaten zichtbaar blijven..

Het trottoir voor en naast de abri is verzakt, wat bij regenval grote plassen veroorzaakt. Ook dat is niet prettig als je daar doorheen moet lopen.

Kortom, deze abri is geen prettige wachtplaats voor de passagiers van het busverkeer.

Bij eerdere vragen van Gemeente Belang over deze abri heeft de wethouder toegezegd dat men met herstel aan de slag zou kunnen gaan in het begrotingsjaar 2014.

Vraag 1.
Is de wethouder op de hoogte van de slechte staat van deze abri?

Vraag 2
Zou de wethouder op korte termijn, zodat het geen maanden duurt,  deze abri kunnen vernieuwen?

Vraag 3
Zou de wethouder op korte termijn, zodat het geen maanden duurt,  het trottoir voor deze abri opnieuw willen laten betegelen?

Pieter Heerens (fractievoorzitter)